2015. április 25., szombat

Fordított túrós

A túróhoz:
  • 250 g félzsíros túró,
  • 1 citrom héja,
  • fél citrom leve,
  • 40 g cukor,
  • 1 tojás,
  • 2-3 ek savanykás lekvár (sárgabarack, pl.).


Elkészítés:
  1. A túrót törjük át a citrom héjával és levével, majd keverjük el benne a tojást és a cukrot. Ha valaki gondolja, adhat hozzá több cukrot (vagy kevesebbet), esetleg másfajta édesítőszert.
  2. Tegyük mindezt egy sütőpapíros forma aljára és a tetejét kenjük meg a szükséges lekvárral.


A tésztához:
  • 100 g zabpehely őrölve,
  • 150 g liszt,
  • 50 g cukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 ek kakaó,
  • 150 g kefir,
  • 3 tojás,
  • csipet só,
  • 1 ek rumaroma,
  • 1 tk sütőpor.


Elkészítés:
  1. A lisztet, a zabot, a kakaót, a cukrokat, a sütőport és a sót alaposan keverjük össze.
  2. Adjuk hozzá a kefirt, a tojások sárgáját és a rumaromát. Sűrű masszát kell kapnunk.
  3. Verjük fel a tojásfehérjét, majd először a felét, végül óvatosan a második felét keverjük a tésztához.
  4. Öntsük a túrós réteg tetejére, majd 180°-on 18-20 percig süssük.
  5. Ha kész, vegyük ki a sütőből és fordítsuk ki, így felülre kerül a túrós rész. Amikor kihűlt, szórhatunk rá kakaóport vagy készíthetünk rá csokoládémázt is.


Az egészben: 2200 kalória, 102 g fehérje, 311 g szénhidrát, 56 g zsír. A formától (hosszú kenyérforma) és szelet nagyságától függően osszuk az értékeket - nekem a kép alapján vágva kb. 14-15 szelet lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...