2015. április 2., csütörtök

Gyömbéres zabfelfújt

Hozzávalók:
  • 200 g zabpehely,
  • 4 dl víz,
  • 4 dl tej (most 2,8%.os),
  • 80 g méz,
  • 2 tojás,
  • 1 tk gyömbér.


Elkészítés:
  1. A zabpelyhet főzzük meg úgy, hogy először csak a vízben, majd amikor azt felszívta, adjuk hozzá a tejet is.
  2. Keverjük el benne a gyömbért, majd hagyjuk egy óráig hűlni.
  3. Amíg bemelegszik a sütő (180°), addig üssük bele a 2 tojást, tegyük bele a mézet és keverjük el jól.
  4. Hosszúkás sütőformába öntsük, majd 35-40 perc alatt süssük meg.
  5. Hagyjuk pihenni a formában és csak utána vegyük ki.
  6. Kihűlve szeleteljük, és lekvárral tálaljuk.



Adatok az egészben: 1396 kalória, 55 g fehérje, 204 g szénhidrát, 38 g zsír. 10-15 szeletre simán vágható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...