2015. április 5., vasárnap

Szedres zabkásamuffin (150.)

Hozzávalók:

  • 100 g zabpehely,
  • 2 dl víz,
  • 1 dl tej,
  • 150 g szeder,
  • 1 teáskanál fahéj,
  • 5 db édesítő porrá törve,
  • 1 tojás,
  • pici só.


Elkészítés:

  1. A tojás és a szeder kivételével mindent keverjünk össze és főzzük puding állagúvá.
  2. Hagyjuk hűlni, majd keverjük el benne a szedret és a tojást.
  3. Muffinformába adagoljuk ki (vagy 9 nagyobb, vagy 10 picit kisebb lesz belőle).
  4. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt elkészül - figyeljünk oda rá!



Az egészben: 552 kalória, 26 g fehérje, 78 g szénhidrát, 15 g zsír. Egyben (9 készült): 61 kalória, 3 g fehérje, 9 g szénhidrát, 2 g zsír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...