2015. május 30., szombat

Gyömbérkeksz

Hozzávalók:
  • 300 g liszt,
  • 200 g zabpehely,
  • 100 g margarin,
  • 100 g kókuszzsír,
  • 90 g méz,
  • 70 g cukor,
  • 1 ek gyömbér,
  • 1 púpos tk fahéj,
  • 1-1 kk szóda és sütőpor,
  • csipet só,
  • 1 citrom héja.


Elkészítés:
  1. A zabpelyhet daráljuk le, majd keverjük el a liszttel, cukorral, gyömbérrel, fahéjjal, szódával, sütőporral, sóval és citromhéjjal.
  2. A szobahőmérsékletű margarint és kókuszzsírt morzsoljuk el a száraz hozzávalókban és dolgozzuk jól össze - ne felejtsük el ilyenkor hozzáadni a mézet! Nekem elég gyúrható lett, de ha nem állna össze, akkor egy kanál tejföllel vagy egy tojással lazíthatjuk.
  3. Hagyjuk a hűtőben állni néhány órát.
  4. Kivéve ne ijedjünk meg, mert morzsolódó állagú lesz, viszont ahogy kézbe veszünk pici darabokat, simán összeáll.
  5. Amíg a sütő bemelegszik, addig kis golyókat formázunk a kezünkkel és összelapítjuk őket a két tenyerünk között.
1 db-ban (60 lett): 63 kalória, 1 g fehérje, 8 g szénhidrát, 3 g zsír.

Kellemesen ropog, mint egy igazi keksz. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...