2015. június 27., szombat

Mákos-diós muffin

A mákoshoz:

  • 50 g darált mák,
  • 40 g cukor,
  • 50 g liszt,
  • 70 g kefir,
  • 10 g kókuszzsír,
  • 35 g tortadara,
  • fél citrom héja,
  • 1 tojás,
  • 1 tk sütőpor,
  • késhegynyi só.


A dióshoz:

  • 50 g darált dió,
  • 40 g cukor,
  • 50 g liszt,
  • 70 g kefir,
  • 10 g kókuszzsír,
  • 35 g tortadara,
  • 1 tk rumaroma,
  • 1 tojás,
  • 1 tk sütőpor,
  • késhegynyi só.


Elkészítés:

  1. Külön-külön bekeverjük a két tésztát, de mivel csak a dióban-mákban és a rumaromában-citromhéjban különböznek egymástól, így egyben is lehet és utána kettéosztva kerülnek bele a maradék összetevők.
  2. A 12 kapszliba egy-egy evőkanállal pakolunk - nálam hatban a diós, hatban a mákos van alul.
  3. 180°-on, előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  4. Lekvárral tálaljuk.
Az egészben: 2005 kalória, 54 g fehérje, 212 g szénhidrát, 102 g zsír.
Egyben: 167 kalória, 4,5 g fehérje, 18 g szénhidrát, 8,5 g zsír.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...